Quan la sexualitat es converteix en una exigència més….

Estem inmersos en un moment social-cultural que va ràpid, on les exigències i el perfeccionisme són habituals. Estem exposats constantment a estímuls sexuals, però des d’una mirada superficial. En realitat, ens costa comunicar-nos i poder connectar amb l’altre de manera real. Ens fa gràcia parlar sobre sexe, però es fa més difícil quan tenim que parlar de la nostra pròpia sexualitat.

En el terreny de la sexualitat, entra en contacte allò íntim, allò que també ens fa vulnerables i ens exposa a l’altre. Actualment, és pot observar com s’assumeixen relacions sexuals que en realitat no son desitjades i que pretenen complir amb una «sexualitat ideal» o amb una imatge distorsionada d’un/a mateix/a. Actualment, la sexualitat s’ha convertit en una exigència més.

Ens hem desvinculat de la presencia, la comunicació, la paciència i el respecte a l’altre. I sembla que ens costa profunditzar amb la persona que tenim al nostre costat. No ens agrada ser rebutjats i desitgem ser estimats de manera incondicional…Però, això és possible?

Què és la sexualitat?


La sexualitat és algo molt ampli, que abarca moltes coses que ens caracteritzen i influeixen des de que som ben petits. Hi ha múltiples definicions sobre la sexualitat i des de diferents perspectives. Tanmateix, el que és important destacar, és que la sexualitat no és només la relació sexual en si, sinó que té a veure amb moltes altres coses que parlen de nosaltres i que formen part també de la nostra identitat com a persones.

La OMS defineix la sexualitat humana com un aspecte central del ésser humà que abarca des de el sexe, les identitats, els rols de gènere, l’erotisme, el plaer, l’orientació sexual, la intimitat i la reproducció.

Tanmateix, en aquesta definició, també inclouria la nostra autoestima, les fantasies, els afectes, els nostres vincles amb els altres, o el desig, entre altres.

A més, la sexualitat no és estàtica ni homogènea, és algo canviant i que fluctua depenent de factors de diversa índole: de caràcter biològic, social, econòmic, pscològic, inconscient, polític, emocional, cultural, etc. I aquests agents, interaccionen entre si, barrejant-se amb la història i la subjectivitat de cada u.


Quines són les problemàtiques sexuals més comuns?


A consulta i en el terreny quotidià, ens podem trobar en diferents problemàtiques i malestars que afecten a la vida sexual de la persona i que tenen a veure amb la seva subjectivitat, així com en els diferents elements que s’han comentat anteriorment. És per això, que cada persona ho viurà d’una manera ben diferent, depenent de com interaccionin tots aquests factors i de si mateix/a. Per això, no hi ha una causa única que expliqui el malestar.

Aquestes problemàtiques es poden agrupar en diferents «símptomes» en el terreny íntim, tals com:

Falta de desig sexual.
-Dolors
Dificultats per arribar a l’orgasme
-Dificultats per a l’erecció.
-Ejaculació precoç.
-Problemes de parella

Ara bé, darrere d’aquest símptoma, hi ha una persona concreta amb unes creences, unes idees, una història, una forma de comunicar-se, i una manera de funcionar en el seu entorn concret que fan que aquesta problemàtica hagi esdevingut d’una manera específica. I és això, el que haurem d’abordar.

Si creus que necessites iniciar un procés terapèutic d’aquest tipus, posa’t en contacte en mi i mirarem de saber què hi ha darrere d’aquest malestar per a què puguis sentir-te millor.

Deja un comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s