Quan és necessari recòrrer un/a
professional de la salut mental?
A vegades sentim malestar i no sabem ben bé per què. A part del component individual de cada u de nosaltres, vivim en un entorn hiper-estressant, consumista i exigent, que no ajuda massa i que no beneficia a la nostra salut mental. És fàcil que ademés, si ens deixem endur per la corrent dels automatismes actuals, la nostra motxilla personal, pesi molt més i se’ns faci més difícil tirar endavant amb el nostre dia a dia.

També pot passar, que aquelles coses que ens generen malestar, hagin quedat silenciades. És llavors quan es pot crear un nus.

Aquest nus, si no es desenreda ni es transforma, és possible que cada vegada es faci més gran i creixi, aumentant la confusió i malestar.

Alguns dels malestars més comuns que podem experimentar són: angoixa, ansietat, tristesa, dolors físics, irritabilitat, por, problemes d’autoestima, problemes amb la sexualitat, idees o pensaments negatius recurrents, sentiment de buit o soledat, problemes amb l’alimentació, emocions intenses després d’una pèrdua, desesperança

Quan aquests malestars son recurrents amb el temps i generen problemes amb el dia a dia, és necessari recorrer a un/a professional de la salut mental.

La meva feina és que conjuntament, anem descobrint que hi ha darrere d’aquest malestar per anar desenredant el nus. Ara bé, tu hi tens una posició activa. Treballarem per a poder trobar aquells recursos que millor esdevinguin per a tu.

Què és per a mi la psicoteràpia?


Per a mi, la psicoteràpia és un procés d’autodescubrimient i de reconstrucció. Considero que cada persona compta amb els recursos dins de si mateixa per a poder recuperar la seva salut psico-físic-emocional. És per això que m’allunyo de les actituds paternalistes i reduccionistes i confio amb l’autonomia i potencialitat de cada u per, conjuntament amb la psicoterapeuta, poder anar transformant i canalitzant aquest malestar en diferents aprenentatges i sabers que permetin a la persona millorar la seva qualitat de vida.

Si tot això t’encaixa i creus que podem treballar conjuntament, em pots trobar passant consulta a Reus, a l’espai terapèutic de la Sílvia Cortada.